Supa din ciuperci, cu buline de smantana

Am mai avut succes la victimele mele cu un mic aperitiv fierbinte. Poate ele isi amintesc supa de rosii cu ghimbir… Tot in cescute de espresso, le-am “otravit” si acum cu minunata supa-crema de ciuperci. Cu buline!!!

Pentru 20 cescute de 50-80 ml:

  • 50g hribi uscati
  • 300g ciuperci champignon (numai palariile, curatate de pielita)
  • 2 cepe rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 750ml supa de pui
  • 3 linguri de ulei
  • 100g smantana, 18% grasime, din care o lingura se pastreaza pentru ornat.
  • Sare, piper

Se pun la inmuiat tip de o ora, hribii uscati in 250ml supa fierbinte.

Se calesc in ulei fierbinte cepele tocate, ciupercile maruntite si usturoiul piasat, timp de 5 minute. Apoi se adauga si hribii inmuiati si se mai continua calirea inca 5 minute.

Se adauga zeama in care s-au inmuiat hribii, restul de supa, sarea si piperul. Se continua fierberea inca 20 minute.

In final totul se paseaza foarte bine si se amesteca cu smantana.

Se toarna supa fierbinte, in cescute si se orneaza cu picaturi de smantana.

Aceasta supa, desi este un aperitiv rafinat, se soarbe din cescuta.

Fara lingurita si cu degetul mic ridicat. Obligatoriu!