CURCAN SI CIUPERCI IN ALUAT

Ma pregatesc sa prepar „beef wellington” si ma antrenez cu carne de curcan. Ar trebui sa ma grabesc, fiindca rivala-criminala Ancutza se pregateste de noi atacuri si mi-e teama de o lovitura pe la spate.
Ingrediente, pentru 4 portii:
• pulpa superioara de curcan, dezosata si fara piele
• 6 ciuperci champinion
• lingura de ulei
• 2 linguri de unt
• 1 ou
• 1 pachet de aluat de foietaj
• Sare, piper, chimen
Se pregateste pulpa prin scoaterea osului si se desface ca o foaie. Se caleste 4-5 minute carnea in uleiul amestecat cu o lingura de unt. Cand s-a rumenit se scoate si se lasa la racorit.
In aceasi tigaie se calesc ciupercile taiate feliute, pana se evapora toata zeama.
Se intinde foaia de aluat pe care se aseaza carnea si ciupercile, cealalta lingura de unt si sarea. Se impacheteaza carnea in aluat si se aseaza in forma de copt. Se inteapa putin cu furculita, se unge cu ou batut si se presara chimen. Se tine la cuptor 30-40 minute. Se lasa sa se racoreasca 10 minute si apoi se taie felii.

Comments are closed.