Sushi Nigiri

Spre deosebire de „Sushi Maki” care este infasurat in alge nori, aceasta specialitate japoneza are peste crud deasupra orezului.

In mod surprinzator, victima mea numarul 1 (de origine din Drumul Taberei) are preferinte culinare nipone. Deci duminica seara, dupa o saptamana de dieta, s-a rasfatat cu: creveti, sushi si homar.

Homarul din fotografie nu este nici autohton, nici asiatic. Cine ghiceste cum a aparut el, gata fiert, in bucataria „criminala”?

 

Sushi Nigiri este un tip de sushi modelat in mana.

Se prepara orezul de sushi ca in reteta: https://www.retetecriminale.ro/sushi-cu-somon-si-avocado/

Se taie pestele crud in felii foarte subtiri. Eu am folosit ton rosu. Dar se pot folosi fileuri de somon sau dorada foarte proaspete.

Uneori se pun bucatele mici de omleta sau surimi, dar atunci sunt infasurate cu fasii de nori.

 

Se iau portii cu lingurita din orezul fiert si se strang bine in mana.

Se pune apa rece intr-un bol, pentru a inmuia mereu mainile in asa fel incat sa fie mereu reci. Daca a fost preparat corect la manevrare orezul nu se va dezintegra.

 

Felia de peste se unge cu putin wasabi se pune peste ruloul de orez. Se strange in palma 10 secunde pentru a se lipi bine.

 

Se aseaza pe platou, cu pestele deasupra. Se servesc cu wasabi, ghimbir murat si sos de soia.

 

Platoul va arata minunat, dar sa nu va asteptati sa tina de foame….