Sushi cu somon si castraveti
Sau cine ar fi crezut cat de usor este sa prepari sushi. Recunosc ca am inceput experienta sushi luand un kit pentru sushi dar cred ca e util pentru toata lumea sa isi cumpere direct ingredientele. Cu siguranta e mai ieftin.
Ingrediente pentru 20 de bucati:
50g somon afumat feliat
1 castravete, curatat de coaja si taiat betisoare
125g orez sushi
15g otet de orez
2 foi sushi nori
Pentru sos:
sos de soia
wasabi
Fierbeti orezul urmand indicatiile de pe pachet, dupa care amestecati in orezul cald otetul de orez. Lasati orezul sa se raceasca.
Taiati somonul fasii subtiri. Betisoarele din castravete se obtin numai din partea fara samburi a castravetelui, altfel o sa lase apa.
Asezati pe un covoras special de rulare o foaie de sushi nori si puneti deasupra ei jumatate din orez avand grija sa lasati 2-3 cm din capatul de final al viitorului rulou neacoperit. Cu degetele umezite presati si repartizati uniform orezul pe foaie. Asezati fasii de somon si betisoare de castravete la 2-3 cm de capatul de inceput al ruloului. Aveti grija sa nu exagerati cu cantitatea de umplutura. Folosind covorasul de rulare incepeti sa formati ruloul de sushi avand grija sa strangeti bine pe masura ce rulati. Capatul liber de foaie se lipeste de corpul ruloului cu un pic de apa.
Lasati un pic sa se lipeasca ruloul, dupa care cu un cutit subtire si foarte ascutit taiati rondele de 2-3 cm pe care le asezati frumos pe un platou. Capetele nereusite ale ruloului le mananca bucatarul.
Se servesc alaturi de sos de soia si pasta wasabi. Fiecare victima va amesteca atat wasabi cat suporta in sosul de soia, deci cel mai bine este sa oferiti victimelor boluri individuale pentru a-si putea prepara singure otrava.
Yam yam Sayonara!