Prepelite umplute
In frigiderul meu s-au mutat produse de la fermele de prepelite ale prietenilor. Din sutele de oua am pregatit aperitive sau deserturi. A venit randul si „prepelitoilor”. Se pare ca ei sunt mai voinici decat ele, daca se poate spune asa. Cu aceasta ocazie s-a reunit, cu mic, cu mare si toata familia criminalelor. Unii au apeciat animalutul, altii umplutura. Oricum, crima a fost comisa!!!
Ingrediente:
• 8 prepelite, bine curatate
Umplutura:
• 1 kg ciuperci
• 8 fire ceapa verde
• 50ml ulei, pentru calit umplutura
• 300g ficatei de pasare
• 50g unt
• Cimbru
• Sare, piper
Marinata:
• 300ml vin alb
• 80ml ulei, pentru marinata
• Sare, piper
• 1 legatura de patrunjel
• 3 crengute de rozmarin
• 1 lingura de cimbru uscat
• 4 morcovi
Preparare:
Am pus de seara prepelite la marinat in ulei, vin, sare, piper, patrunjel, cimbru si rozmarin.
Dimineata am pregatit umplutura. Am taiat in feliute subtiri 500g ciuperci si coditele de la celelalte 500g de ciuperci. Am calit in putin ulei ceapa verde si ciupercile, pana a scazut toata zeama. In alta tigaie am rumenit ficateii, taiati in bucatele, in unt amestecat cu ulei, pana s-au rumenit putin. Apoi am amestecat ciupercile calite cu ficateii si am condimentat cu sare, piper si putin cimbru.
Am scos prepelitele din marinata si le-am umplut (indesand putin) cu compozitia de ciuperci si ficatei. Restul umpluturii am repartizat-o in palariile de ciuperci ramase.
Cu 2 ore inainte de servire am pus pe fundul tavii de copt un strat de morcovi (taiati pe lung in felii) si ciuperci umplute. Deasupra am asezat prepelitele umplute si am turnat si toata marinata folosita.
Am invelit tava in folie de aluminiu si am copt totul la foc mediu cam o ora. Am scos folia si am continuat coacerea inca 20 de minute pana s-au rumenit pasarile.
Am servit cate un mini-puisor la o portie, impreuna cu o ciuperca umpluta, o felie de morcov si o gramajoara de piure de cartofi.
Daca nu ti-e mila de copanelele si aripioarele miniaturale, se cheama ca am mancat vanat. Nu degeaba ne numim criminale!