Friptura de curcan la tava cu masline si lamaie

Mie imi place foarte mult gustul dat carnii de lamaie si de masline. Fripturica asta e un bun exemplu. Eu am servit-o acompaniata de gnocchi, gasiti reteta mai sus.

Ingrediente:
4 fileuri de piept de curcan (puteti folosi si pulpe)
1 lamaie
2 catei de usturoi
1 fir de rozmarin
4 linguri vin rosu
6 linguri ulei de masline
4 foi dafin
masline (eu am pus cam 20 dar va orientati si voi)

Se spala lamaia cu apa calda si se sterge. Se taie felii. Se spala firul de rozmarin si se desprind acele. Se curata cateii de usturoi si se toaca in bucati mari.

In tava se aseaza bucatile de carne si se toarna peste ele vinul si uleiul si se asezoneaza cu sare si piper. Se aseaza deasupra feliile de lamaie, maslinele, acele de rozmarin, usturoiul si foile de dafin. Daca aveti mai mult timp, ceea ce eu nu am avut, puneti toate aceste ingrediente intr-un castron acoperit si le lasati sa se marineze la frigider 24 de ore si abia dupa aia le puneti in tava.

Se incinge cuptorul la 200 de grade si se baga tava acoperita cu folie de aluminiu (folosind folie de aluminiu carnea se va face mai bine si se va pastra zemoasa). Se coc cam 30 de minute. Din cand in cand ridicati folia pentru a vedea daca s-a facut carnea (incercati cu furculita). Din momentul in carnea este facuta scoateti folia si mai coaceti circa 10 minute astfel incat friptura sa se rumeneasca. Puteti servi friptura cu gnocchi, cum am facut eu, sau doar cu o salata verde. Evident ca se potriveste cu o multime de alte garnituri.

Pofta buna!

Comments are closed.