VOL AU VENT, cu ciuperci


Pentru a impresiona musafirii, iata o idee foarte simpla, ieftina dar cu efect „ucigator” garantat.
• 6 pateuri vol-au-vent de la Carrefour. Costa doar 6.7 lei o cutie cu 6 bucati, si sunt foarte bune si frumoase.
• 600g ciuperci; 1 ceapa mica; 2 linguri unt; 1 lingura faina; 300 ml lapte; 200g smantana; sare; piper

Se calesc ciupercile si ceapa tocate marunt intro lingura de unt. Se calesc si 6 felii subtiri de ciuperca, cu codita cu tot in unt si se pun de-o parte pentru decor. Se scot ciupercile si ceapa, foarte putin rumenite.

Se topeste apoi in tigaie si cealalta lingura de unt si se amesteca repede cu faina presarata deasupra. Se adauga, treptat si laptele fierbinte, sarea si piperul. Se opreste focul, iar dupa ce se raceste putin aceasta ciulama se adauga smantana. La final se pun ciupercile si ceapa calite.

Se preseaza cu degetul mijlocul pateurilor „vol-au-vent” si in golul creat se pune cate o lingura de compozitie. Se decoreaza fiecare cu o feliuta de ciuperca.

Se lasa la frigider, cel putin 2 ore, pentru a se inmuia putin foietajul. Se servesc foarte fierbinti, incalzite la cuptor sau la „microunde”.

Este o reteta sofisticata, de mare efect. Se pot prepara „vol-au-vent” cu creveti, mazare si morcovi, branza si verdeata, etc.

Comments are closed.