TZATZICHI

Pe post de amuse-bouche am pregatit un sos Tzatzichi, desi pe Ion-ul meu nu-l cheama Ianis..
Ingrediente, pentru 8 persoane:
1 castravete de sera, 300 g iaurt grecesc (10% grasime), 4 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 2 fire marar, 1 castravecior murat, sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se taie castraveciorul murat cubulete si se pune deoparte. Se curata de coaja castravetele de sera, se da pe razatoarea mare, se pune intr-un castron, se presara deasupra sare si se lasa 1 ora sa iasa zeama.
Se curata usturoiul si si se mixeaza impreuna cu doua linguri de ulei. Se stoarce castravetele, intre palme, se amesteca cu iaurtul, usturoiul si uleiul si se potrivesc de sare si piper. Se pune Tzatzichi in bol, se garniseste cu frunzulite de marar, cubulete de castravecior murat, si seminte de rodie.
Recomandari:
Acest sos-salata grecesc se serveste rece, fie ca aperitiv, fie ca garnitura – salata langa legume, cartofi prajiti, tot soiul de fripturi si feluri de peste.
Asezat in paharute sau cescute si ornat cu fantezie, sosul devine un amuse-bouche spectaculos.