Torta di nocciole

Adica prajitura cu alune de padure… In loc de faina se foloseste pudra din alune.
Reteta este italieneasca, din Piemont. Am adaugat doar coaja de portocala. Nu o puteam lasa fara un indiciu „criminal”. Ce detectiv ii va lua urma?
Pentru 10-12 felii:
• 300g alune de padure
• 3 oua
• 200g zahar
• 100g unt
• Coaja de la o portocala
• 1 lingurita zeama de portocala
• 1 lingurita praf de copt
• 50g cacao
• Zahar pudra pentru ornat
Alunele, intregi, se prajesc in cuptor cam 12 minute, pana se rumenesc putin. Se freaca intr-un prosop pentru a inlatura cojitele. Apoi se macina intr-o rasnita de cafea.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec, sau se unge cu putin unt o forma din silicon.
Intr-un castron se bat albusurile cu 100g zahar, pana se intaresc foarte bine. In alt castron se bat galbenusurile cu restul de zahar, untul si coaja de portocala. Se adauga cacao, alunele-pudra, praful de copt si zeama de portocala.
La final se pune si albusul batut si se omogenizeaza.
Se toarna compozitia in forma si apoi se coace cca 50 de minute.
Se serveste pudrata cu zahar.