Tort Curcubeu


Fiindca a doua zi de Craciun m-am relaxat si parea ca leneveam, sotul criminalei (ce sunt eu) mi-a amintit ca astazi se sarbatoreste Sfantul Stefan.
Deci: Sa facem si noi un tort! Pentru cumnatul meu Stefan am pregatit un “tort curcubeu”.

Pentru cele 6 blaturi:
• 10 oua
• 250g zahar pudra
• 400g unt topit
• 500g faina
• 3 plicuri zahar vanilat
• 3 lingurite praf de copt
• Un praf de sare
• 1 lingurita zeama de lamiae
Pentru crema:
• 600g mascarpone
• 250g zahar pudra
• 2 lingurite zeama de lamiae
• 1 lingurita scortisoara
• 2 pliculete zahar vanilat
Pentru décor:
• 250g mascarpone
• 50g zahar
• 1 lingurita zeama de lamaie
• Zahar tos colorat
• Coloranti alimentari
Din oua, zahar, unt, faina, zahar vanilat si praf de copt am facut un aluat obisnuit de pandispan. Cand l-am cantarit avea 1800g si l-am impartit in 6 castronase cu cate 300g. In fiecare compozitie am pus cate putin colorant alimentar si mi-au rezultat aluaturile: galben, portocaliu, rosu, verde, albastru si mov. Aceasta este si ordinea (de sus in jos) in care vor fi suprapuse blaturile).
Coacerea fiecarui blat a durat 15 minute la 180 grade in forma de tort cu diametrul de 24 cm.
Dupa ce s-au racit blaturile, am turnat intre ele crema si am pus tortul la frigider, peste noapte.
Cu restul de crema, pe care l-am colorat in bleu am imbracat tortul pe lateral.
Compozitia alba de mascarpone am asezat-o deasupra si peste ea am “construit” un alt curcubeu din zahar tos colorat.
Astept, cu nerabdare impresiile victimelor si o fotografie cu sectiunea tortului multicolor.
La multi ani Stefan!