Tarta Vitel-Spanac

Gospodina specializata in anii comunismului se descurca si improvizeaza. Bazandu-ma pe acesta experienta, am folosit ce aveam prin frigider. Desigur nu a fost o provocare demna de anii 80, dar a rezultat un preparat ce ar fi fost considerat in acele vremuri de-a dreptul “exotic”.

 Pentru 10 portii:

  • 1 pachet de aluat brisee, de la Cora
  • 450g spanac congelat
  • 500g carne de vitel tocata
  • 4 oua
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de Vegeta
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cepe
  • 2 felii de cas pentru ornat

Intr-o cratita se caleste, in ulei. ceapa taiata marunt. Se adauga carnea tocata si se continua prajirea pana dispare lichidul. Se pun spanacul, bulionul, cimbrul si Vegeta. Se mai fierb 10 minute. Se sparg ouale deasupra. Se amesteca repede ouale in compozitia fierbinte si se opreste focul.

O tava de tort se captuseste cu hartie de copt si apoi cu aluatul. Se toarna compozitia deasupra, se niveleaza si se orneaza cu stelute decupate din feliile de cas.

Se poate unge pe deasupra cu ou batut, dar ar fi prea excentric pentru amintirea anilor 80.