Tarta cu radacinoase

Nu stiu ce se intampla? Am inceput sa-mi placa mancaruri fara carne!
Oare sa fie de vina aceasta tarta delicioasa?

Pentru 8 portii:
– Un aluat de tarta „brisee”
– 400g morcovi, sau cartofi dulci
– 400g pastarnac si patrunjel-radacina
– 150 g telina-radacina
– 200g telemea
– 100g unt
– 2 linguri de ulei
– O lingura de faina
– 300ml lapte
– Sare, piper, nucsoara
– 10 rosii-chery
– 1 ou
Toate radacinoasele se rad prin razatoarea cu gauri mari. Apoi se calesc in 50g unt si o lingura de ulei, pana se inmoaie.
Se topeste restul de unt cu o lingura de ulei, intr-o alta cratita. Se adauga faina, se omogenizeaza si imediat se toarna laptele cald. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si se trage de pe foc.
In acasta crema calda se adauga branza telemea (sfaramata) si legumele calite.
Se tapeteaza forma de tarta cu aluatul, apoi se pune compozitia cu legume.
Se orneaza cu resturi de aluat, rosii chery si un ou batut.
Se coace 30-40 minute la foc mijlociu.

Chiar daca acest preparat nu este cu carne, poate fi considerat garnitura la o fripturica. Mmmmmm!