SUPA DE SALATA VERDE
La dorinta victimei mele principale care a zis: “Papusica cat mai tii salata asta in frigider?”, am executat aceasta supa acrisoara care aminteste de primavara.
Ingrediente
• 2 capatani de salata
• 1 morcov
• 1 pastarnac
• 1 radacina patrunjel
• 1 telina mica
• 1 ceapa
• 200 g carne afumata, slaba (pastrama de porc)
• 50g de unt
• 5 oua
• 100 g smantana
• Sare, piper
• Zeama de la 1 lamaie mare
Intro tigaie se topeste untul si se prajeste o omleta simpla din patru oua si putina sare. Totul se prepara la foc mic, cu capac. Se scoate omleta si se taie fasii.
In 3 litri de apa se pun, taiate foarte marunt: pastrama, morcovul, pastarnacul, telina si ceapa si se fierb pana se inmoaie. Se pune sarea si zeama de lamaie. Apoi se adauga salata taiata in fasii mari si se lasa cam 3 minute sa fiarba.
Intro cescuta se amesteca un ou cu 100g smantana si se subtiaza cu un polonic din supa. Se adauga acest sos in supa care se opreste imediat din fiert.
Se pun deasupra bucatile de omleta.
Se serveste cu o lingurita de smantana in farfurie si eventual cu crutoane din paine.