SUPA DE ROSII, RECE, cu ghimbir proaspat

O premiera absoluta in “bucataria criminala”: un antreu/aperitiv lichid. Inedit si foarte bun.
Asa ceva am mai intalnit la un resto de fitze in Franta, in Normandia, pe malul marii.
Eeeeee! Ce vremuri!
Era o supa concentrata din peste. O voi incerca si eu, in curand.

PENTRU 10 CESCUTE DE ESPRESSO
400 g rosii cubulete, la cutie (eu am folosit rosiile mele pasate si conservate asta vara)
5 cm ghimbir proaspat
1 lingura ulei de masline extra virgin
1/2 lingurita de cimbru
½ lingurita de rozmarin uscat
Sare, piper
Sos Tabasco (optional)

MOD DE PREPARARE:
Se curata ghimbirul si se toaca mare.
Se fierb rosiile si ghimbirul 15 minute
Se paseaza in blender.. Se pun uleiul, cimbru, rozmarin, sare si Tabasco.
Se lasa, peste noapte, la frigider.
Se trece piureul prin sita pentru a se inlatura cojile, semintele si mirodeniile.
Se serveste in cescute de espresso sau in paharele cu picior, ornate cu felii de lime.

Spre surprinderea si bucuria mea, acest amuse-bouche cu care s-a deschis bufetul de Anul Nou, a avut mare succes, chiar si la verisoarele pretentioase.

In alta varianta, “prea criminala” se poate adauga vodca….