SUPA DE PRAZ CU AFUMATURA

Aceasta este una din supele mele preferate. Desi n-ai zice ca o fandosita ca mine ar manca praz ….
Ingrediente
• 1kg praz, partea alba si putin din cea verde, taiat inele
• 1 morcov
• 1 pastarnac
• 1 radacina patrunjel
• 1 telina mica
• 1 ceapa
• 200 g carne afumata, slaba (pastrama de porc)
• 50g de unt
• Sare, piper
• Smantana, pentru servit

In tigaie se topeste untul si se inabusa prazul taiat in inele subtiri. Dupa ce s-a inmuiat se scoate, dar se pastreaza cateva bucatele care se rumenesc mai mult, pentru decor. Se mai adauga in tigaie putin unt si se rumenesc si bucatelele de pastrama.

In 3 litri de apa se pun: morcovul, pastarnacul, telina si ceapa si se fierb pana se inmoaie. Apoi se adauga prazul calit anterior. Cand sunt fierte, se lasa putin sa se racoreasca si apoi se paseaza cu blenderul. Se mai adauga apa fiarta, daca este cazul, pana se obtine consistenta dorita.

Se opreste fierberea si se pun deasupra bucatelele de praz rumenit si cele de pastrama rumenita.

Se serveste cu o lingurita de smantana in farfurie si eventual cu crutoane din paine.

Comments are closed.