SALSA DE AVOCADO SI PEPENE GALBEN


Am reusit sa o impresionez pe criminala-rivala! URA!
I-a placut salatuta mea colorata si chiar si-a pus de doua ori in farfurie. Sunt incantata, dar ma tem de riposta…

Pentru 4 portii de antreu sau garnitura:
• 1 avocado bine copt
• jumatate de pepene galben
• un sfert de gulie
• zeama de la 2 limete
• o lingura de ulei de masline
• 3 fire de ceapa verde
• 10 migdale tocate marunt
• Sare, piper

Gulia se taie in feliute foarte subtiri si se sareaza. Se lasa cateva minute si apoi se sterge cu un servetel de hartie.
Se curata avocado, se taie in cuburi si se stropeste imediat cu zeama de limeta. Tot in cuburi se taie si jumatatea de pepene galben. Cele 3 fire de ceapa verde se taie in inele foarte subtiri. Se amesteca cele 3 legume/fructe intr-un castron. Intr-un borcan se pune uleiul, zeama de limeta si sarea. Se agita bine, apoi se toarna peste salata. Se pune totul la frigider pentru 30 de minute.
Se aseaza pe farfurie un strat de felii de gulie si deasupra se pune, in piramida, amestecul verzui/galbui.
Se presara cu migdale tocate marunt.
Asa, chiar si eu as manca „sanatos”! Dar, sigur, merge foarte bine si langa o fripturica……