Salata avo-kiwi
Intr-un moment de inspiratie, am inventat o salata „verde pe verde” care s-a dovedit a fi o adevarata „reteta criminala”.
Pentru sase persoane:
• 4 kiwi bine coapte
• 2 avocado
• 1 andiva
• 15 migdale prajite
• 2 linguri de otet balsamic din vin alb
• O rosie decojita
• Sare, piper
Preparare:
Se curata si se taie in cubulete fructele de kiwi si de avocado. Se stropesc imediat cu otet balsamic, pentru a nu se oxida.
Din andiva se opresc cateva frunze pentru decor. Restul se toaca marunt.
Migdalele se toaca si ele in bucatele maricele.
Se amesteca totul, se orneaza cu frunze de andive. Deasupra, pentru culoare, se presara cateva cubulete de rosie, fara coaja sau samburi.
Se serveste imediat, cu paine prajita, sau ca garnitura.
Mai pretios, se poate oferi invitatilor intre doua feluri de mancare consistente, pentru racorirea cerului gurii. Asta n-ati auzit-o decat in romanele de epoca…. acolo era vorba de inghetata de lamaie.