RULOURI DE CURCAN CU VERDEATA
In „bucataria-criminala” s-a infiltrat incet-incet un ingredient de baza: carnea de curcan. Am facut rulouri din pieptul de curcan si le-am umplut cu verdeata. Normal era ca verdeata sa fie in stomacul curcanului. Fatalitate!
Pentru 6 portii:
• 500g piept de curcan
• 6 cepe verzi
• 2 legaturi patrunjel verde
• 2 legaturi marar
• 2 catei de usturoi
• 4 felii de rosii uscate
• 2 linguri ulei
• 50 g telemea
• 50g parmezan
• 50g cascaval
• Sare, piper
Mod de preparare:
Pieptul de curcan, taiat in felii se bate cu ciocanul de snitele, cu grija sa nu se rupa. Se sareaza/pipereaza si se pune in frigider.
Verdeata, ceapa si usturoiul se toaca marunt, apoi se pun la calit in 2 linguri de ulei. Dupa 3 minute se adauga branza, parmezanul, rosiile si semintele de pin. Se mai calesc 2 minute.
Se fac rulouri din feliile de piept de curcan si cate o lingura de umplutura.
Se aseaza intr-o tava si se pun la cuptor pentru 30 minute. Cu 5 minute inainte sa fie gata se aseaza deasupra lor felii de cascaval care se vor topi la cuptor.
Eu am asezat rulourile taiat (oblic) pe o ciulama din ciuperci, cu marar.
A fost declarat „preparatul lunii”.