Rulada de curcan umpluta cu caise
Stiu, nu toata lumea este fan al mancarurilor dulci. Rulada asta este insa atat de buna ca ar merita sa incercati.
Ingrediente:
200g caise uscate
200ml vin de Porto (sau orice alt vin rosu licoros)
1kg piept de curcan fasonat pentru rulada
2 linguri mustar de Dijon
2 linguri unt topit
200ml supa
100ml smantana
1 lingurita amidon
ulei, sare, piper
Se lasa caisele sa se marineze in vin macar jumatate de ora.
Carnea de curcan se taie felii subtiri de jumatate de cm pentru a putea forma usor rulourile. Pe scurt: se ia cate o felie si se unge cu mustar, se stropeste cu unt topit, se aseaza deasupra caise, se adauga sare si piper dupa care se ruleaza carnea pe lung si se leaga cu ata.
Varianta ilustrata:
se unge pieptul cu mustar, unt, sare si piper
se aseaza caisele deasupra
se ruleaza pieptul
clatita rezultata se leaga cu sfoara; incepeti de la un capat, pe care il strangeti bine
infasurati sfoara in jurul ruloului pana la celalalt capat, strans si el la fel de bine
Se incinge cuptorul la 200 grade. Se incinge un pic de ulei intr-o cratita si se prajesc rulourile de carne de jur imprejur. Se toarna supa si vin si apoi smantana. Se coace la cuptor cam o ora, e gata cand se rumenesc ruladele.
Se scot ruladele din cuptor si din tava si se pastreaza la cald. La sos se adauga o lingurita de amidon si se da in clocot. Se taie friptura felii si se serveste cu sos si garnitura de orez.
O nebunie!