Rulada de curcan cu spanac
Delicioase, aspectuoase si chiar daca vi se pare greu de crezut, usor de facut.
Ingrediente pentru 4 portii
400 g spanac congelat
100 g bacon slab
2 cepe
1 catel de usturoi
4 felii de piept de curcan a circa 150 g fiecare
2 ardei iuti
1 conseva de 400g de rosii
1 lingura de bulion
1 lingurita zahar
Preparare
Se decongeleaza spanacul sau se pune intr-o cratita cu un pic de apa, si se amesteca pe foc pana cand toata gheata s-a topit. Se taie cubulete baconul. Se toaca ceapa si jumatate din cantitate se caleste cu bacon. Se adauga usturoiul tocat si spanacul si se mai amesteca pe foc cateva minute. Se sareaza si se pipereaza. Se incinge cuptorul la 180 de grade.
Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se ia cate o felie de piept de curcan se unge cu compozitia de spanac, se ruleaza si se fixeaza folosind scobitori sau ata. Se prajesc ruladele, intorcandu-le pe toate partile pana se rumenesc un pic, dupa care se dau la cuptor circa 15 minute pana se rumenesc frumos.
Intre timp, curatati de seminte ardeii iuti si tocati-i. Restul de ceapa se caleste, dupa care adauga rosiile, bulionul, ardeii iuti, sare, piper si zahar. Se da in cateva clocote, pana cand sosul se leaga un pic. Sosul astfel preparat se serveste alaturi de rulade.
Se pot servi simplu cu salata verde.
Pofta buna!