Astazi micutele “criminale” s-au intors de la mare, bronzate. Pe langa bunatatie aduse din Italia, le-am servit cu aceasta rulada roz-acrisoara. Si cum tot ce este roz le place, am avut succes.
Blat, pentru 16 felii
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri cu varf de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 praf de sare
Crema de visine
- 250 gr visine fara samburi
- 2 linguri zahar
- 1 lingura rasa amidon
- 2 linguri apa rece
Crema de ciocolata alba
- 200 gr ciocolata alba
- 300 ml smantana cu 32% grasime
- 1 lingurita extract de vanilie
Cu o seara inainte de a face prajitura propriu-zisa, topim ciocolata alba impreuna cu smantana la foc mic. Cand amestecul e omogen il lasam la racit apoi introducem crema la frigider si o lasam pana dimineata.
A doua zi, tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz si preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade).
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugam, treptat, zaharul si continuam sa mixam pana cand obtinem o bezea. Incorporam usor galbenusurile cu miscari de jos in sus. Procedam la fel si cu faina amestecata cu praf de copt.
Turnam compozitia de blat in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 18-20 de minute, nu mai mult.
Cand e gata (trebuie sa se fi desprins marginile prajiturii de hartia de copt) o scoatem din cuptor si o rasturnam pe o alta hartie de copt. Incepem sa rulam cu grija cu tot cu hartia de copt. Lasam rulada obtinuta la racit.
Visinele le punem intr-un ibric pe foc impreuna cu zaharul si le lasam sa fiarba timp de aproximativ 5 minute, la foc moderat. Separat amestecam amidonul cu cele 2 linguri de apa rece pentru a-l dizolva. Punem amidonul peste visine si lasam crema la fiert pana se ingroasa usor. Dam la rece.
Cand montam prajitura, mixam crema de ciocolata alba cu frisca la viteza mare, pana devine o spuma.
Dupa ce suntem gata cu ambele creme, iar rulada este racita complet putem sa montam prajitura. Desfasuram cu grija blatul de rulada. Il ungem bine cu crema de visine, avand grija sa nu ajungem chiar pana la margini. Din crema de ciocolata alba pastram cam o treime pentru decor, restul o folosim pentru umplere. Din loc in loc punem cate o lingura de crema alba iar apoi incercam sa nivelam usor. Daca cele doua creme se amesteca nu este nici o problema.
Rulam din nou prajitura cu grija, si cat mai strans posibil. O punem pe un platou si apoi o ungem bine cu crema alba ramasa. Dam prajitura la rece inca 4 ore pana o servim, pentru a se putea intari cremele, apoi feliem dupa preferinta.
Rulada mea a fost decorata cu sirop si visine din dulceata.
La solicitarea micutei “criminale” am insotit felia de rulada cu o lingura de inghetata de vanilie.