RATA CU GREPFRUT
Sa mai schimbam puiul din meniul-criminal si cu alte pasari din poiata supermarket-urilor. Am prins o rata iar din picioarele ei am preparat o minune de fripturica.
Pentru 2 portii:
• 2 pulpe de rata
• 50g unt putin sarat
• 500ml vin roze dulce
• Zeama de la jumatate de lamaie
• Cimbru, rozmarin
• 3 catei de usturoi
• Piper macinat si boabe
• Sare de mare
• 2 linguri ulei de masline
• 1 grepfrut roz
• 1 ligura de miere
Pielea pulpelor se cresteaza in patrate. Se oparesc timp de 2-3 minute pulpele in apa clocotita. Se scot, se usuca cu un servetel si se imbraca in unt moale putin sarat.
Se face o marinata din: 300ml vin, ulei, zeama de lamaie, usturoi taiat in feliute, cimbru, rozmarin,sare si piper. Se pun pulpele in aceasta marinata (in castron sau punga de plastic) si se tin in frigider cateva ore, sau chiar peste noapte.
Intr-o craticioara se rastoarna pulpele impreuna cu marinata in care au stat. Se mai adauga apa si se fierb pana se inmoaie. Apoi se pune totul la cuptor pana se rumenesc frumos pulpele.
Separat se pun la fiert, pana scad la jumatate: 200ml vin, mierea si pulpa de grepfrut taiata bucatele.
Se serveste cate o pulpa acoperita cu sosul dulce-amarui cu orez.
Ca la marile restaurante……..