Pulpe de rata umplute

Se ia o pulpa de rata si se serveste la cina. Dar cum sa facem sa nu fie o fripturica normala? Cum sa o transformam intr-o mancare „ucigasa”? O umplem cu ciuperci si asteptam rezultatul!

 

Pentru 2 persoane:

  • 2 pulpe de rata
  • 200g ciuperci champignon
  • 1 lingura hribi uscati
  • 4 rosii uscate
  • 2 catei de usturoi
  • 50g unt
  • 100ml vin

 

Se pun la inmuiat in doua cesti cu apa fierbinte ciupercile  si rosiile uscate.

Prin manevre iscusite se decupeaza carnea in jurul osului superior al pulpei si se elimina acest os. Se mai patrunde cu cutitul si inspre partea inferioara, in asa fel incat sa obtinem o suprafata cat mai mare pentru umplutura.

Se toaca in feliute subtiri ciupercile si usturoiul. Se maruntesc si rosiile. Se amesteca totul cu unt si se umplu pulpele. Se prinde carnea cu scobitori.

Se pun pulpele, cu pielea in jos intr-o tigaie incinsa. Se mai intorc de 2-3 ori pana se rumenesc pe toate partile, apoi se aseaza intr-o tavita, se stropesc cu vin si se dau la cuptor pentru 30-40 minute.

Toata casa miroase apetisant!