Prajiturele cu cafea

Cu cafea si … la cafea, iata niste prajiturele pregatite in timp record. Totul se amesteca in acelasi castron si apoi se toarna in forme. Iar coacerea lor timp de 20 de minute este mult mai lunga decat timpul in care vor fi „ucise” de pofticiosi.

Ingrediente:
• 180g unt moale, cu 80% grasime
• 130g zahar pudra
• 3 oua
• 150ml cafea preparata
• 1 lingurita esenta de vanilie
• 1 lingurita zeama de lamaie
• 140g faina
• 1 lingurita praf de copt
• 1 praf de sare
• 20g unt, pentru uns formele

Preparare:
Se freaca untul moale cu zaharul pudra, pana devine pufos ca o spuma. Se adauga, pe rand, 3 oua intregi si se continua amestecarea. Apoi se toarna cafeaua, rece, esenta de vanilie si zeama de lamaie.
La sfarsit amestecam totul cu faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cu putina sare fina.
In formele de silicon, unse cu putin unt se toarna aluatul pana la 3 sferturi din volum.
Se coc prajiturelele 20 minute la temperatura medie a cuptorului.
Dupa ce se face proba cu scobitoarea se rastoarna pe gratarul de prajituri pentru a se raci.
Contrar obiceiului „criminal”, nu am decorat cu nimic creatiile. Au capatat o suprafata lucioasa care nu a mai cerut si ornamente.
Iar aroma de cafea….