Prajitura semiluna nostalgica

In anii ’70, adica pe vremea cand nu devenisem inca o adevarata “criminala”, era la moda prajitura Semiluna. Atunci untul, zaharul si faina erau de un singur fel. Inca se mai gasea cafeaua macinata “pe loc” care se potrivea perfect cu acest delicios desert.

Pentru 30 bucati:

• 300g unt cu 80% grasime
• 220g zahar pudra (din care: 150g pentru aluatul cu unt, 50g pentru bezea si 20g pentru pudrat deasupra)
• 6 oua
• 250g faina
• 1 lingurita praf de copt
• Coaja rasa de la doua lamai
• Zeama de la doua lamai
• Esenta de lamaie
• 150g nuci tocate marunt

Se freacă untul cu 150g zahăr, pana devine spuma. Se adauga, pe rand, galbenusurile, apoi coaja de lamaie, esenta de lamaie, zeama de lamaie si faina cernuta in prealabil.
Separat, se bat cele 6 albusuri cu 50g zahar pudra, pana devin o spuma foarte tare ca de bezea.
In compozitia de unt se adauga doua linguri din albusul batut, praful de copt si se amesteca cu mixerul, la viteza mica.
Restul de bezea se amesteca in aluat, usor, cu o paleta.
In tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul, care este destul de moale, se niveleaza si se presara deasupra nucile tocate.
Se coace, la foc mediu, 30 minute.
Cat este calda, se presara cu zahar pudra.
Dupa ce s-a racit se taie prajiturelele in forma de semiluna, cu o forma de inox, sau, ca-n anii ’70, cu paharul.