Prajitura cu ulei de masline

Acestei prajituri i s-ar potrivi un supranume: „rustico-urbana”.
Chiar si aspectul ei este o mixtura de clasic si elegant. Se potriveste si ca desert la o cina in timpul saptamanii cat si ca tratatie festiva la o petrecere.

Ingrediente:
• 120 ml ulei de masline obisnuit (nu extravirgin)
• 120 ml vin alb, sec
• 150g zahar
• 2 oua
• 70g malai fin
• 180g faina
• 1 lingurita praf de copt
• 1 lingurita zeama de lamaie
• Coaja rasa de la o mandarina (portocala)
• 1 lingura ghimbir confiat, taiat marunt
• Un praf de sare
• 20g unt
Glazura:
• 1 mandarina
• 50g zahar

Se pregateste o tava cu diametrul de 20 cm cu hartie de copt pe fund si unsa cu unt.
Se amesteca: 120ml ulei cu 2 oua mari, 120ml vin alb sec, 120g zahar si o lingurita de zeama de lamaie. Se adauga 180g faina, 70g malai,1 lingurita de praf de copt, un praf de sare, ghimbirul confiat si maruntit si coaja rasa de la o portocala.
Se toarna in tava si se presara cu 30g zahar tos (sau candel).
Se coace 35-40 minute la 190 grade.
Se decoreaza cu felii de mandarina si picaturi de zahar caramelizat.
Are un gust neasteptat de bogat, chiar „criminal”.