PATEURI CU URDA
Urda, una din branzeturile mele preferate se potriveste cu mararul. Se pot face tartine, tarte-aperitiv, gogosele sau rosii umplute. Eu am incercat o combinatie cu ceapa verde. “Ai reusit!” (spune una dintre victime).
• Un pachet aluat foitaj
• 300g urda
• 100g telemea
• 2 oua
• 2 cepe verzi
• O lingurita de chimen
Se amesteca urda cu branza telemea sfaramata. Se adauga ceapa verde taiata marunt. Separat se bat doua oua intr-un castronel. Se pastraza cam o lingura din amestec iar restul se toarna peste branza.
Se taie aluatul in fasii de cca 5×14 cm. Se aseaza compozitia de branza, cam o lingurita cu varf pe fiecare fasie de aluat. Se pliaza si se lipeste cu degetele pe margini.
Pentru copt se foloseste o hartie de copt sau o folie din silicon, neunse.
Se aseaza pateurile in tava si se ung cu pensula inmuiata in oul batut.
Se presara cu chimen.
Inedit la aceasta reteta este ceapa verde din compozitie.
Dar, ceapa face pateutele criminale.