OssoBuco

ossobucco
Am facut acest fel de mancare ca semn al despartirii de iarna dar si de dorul mancarurilor simple italiene. Imi vine greu sa cred ca nu am mai facut osso buco pana acum dar tot ce pot spune e ca a meritat asteptarea. Extrem de simplu de facut si incredibil de bun.

Ingrediente pentru 4 portii:
4 bucati osso buco (felie din partea superioara a piciorului de vitel sectionat cu tot cu os)
1 cutie de rosii cubulete
1 ceapa medie tocata fin
400ml vin alb (eu am amestecat un vin alb sec cu un vin de Xerez)
2,3 catei de usturoi
2-3 morcovi
1 ramurica de rozmarin
1 foaie de dafin
ulei de masline pentru prajit
faina pentru pudrat carnea
sare si piper

Curatati cateii de usturoi si tocati-i. Curatati morcovii si taiati-i felii.

Pudrati feliile de carne cu faina si scuturati excesul. Fiind o tocanita si in cazul acestei mancari o cocota face minuni. Incingeti uleiul de masline si prajiti feliile de carne cate 2 minute pe fiecare parte. Daca nu incap toate de o data, e simplu, le prajiti pe rand.

Adaugati apoi ceapa si morcovul si caliti-le un pic. Turnati peste amestecul de carne si legume vinul si fierbeti pana nivelul acestuia se reduce la o treime. Adaugati conserva de rosii, ierburile aromatice, usturoiul, sare si piper dupa gust. Daca nu e suficient lichid, completati cu apa sau cu supa. Dati din nou in clocot.

Puneti cocota neacoperita in cuptorul incins la 180-200 de grade pentru 1 ora jumatate – 2 pana carnea devine frageda. Aveti grija sa completati cu lichid daca nivelul acestuia scade prea mult.

Serviti cu paste, cartofi, risotto, mamaliga (pardon polenta) si de ce nu cu o salata verde.

O nebunie!