O MARE BRANZA (dar altfel)


Fiindca fiica mea Ancutza (cealalta criminala) nu concepe o masa fara branza, am mai sacrificat o franzela pe care am indopat-o, cu de-a sila.
De mentionat contributia lui Bogdan care a acoperit urmele crimei si a curatat armele, adica a facut curatenie in bucatarie.

Painea indopata:
– 1 franzela
– 500g branza proaspata de vaci
– 250g branza telemea
– 4 oua
– 4 fire de ceapa verde, tocate marunt
– 2 legaturi de marar, tocat marunt
– 4 bucati rosii uscate
– Rosii taiate felii, pentru servit.

Unei franzele i se taie un capac, la un capat si i se scoate miezul, care apoi se faramiteaza.

Intrun castron se amesteca toate ingredientele, inclusiv miezul de paine. Apoi se indeasa compozitia in painea scobita.

Painea, careia i s-a pus la loc capacul, se impacheteaza in folie de aluminiu si se coace 40-50 minute la foc mijlociu.

Asa calda, se scoate din folie si se lasa la racit pe un fund de lemn, rotindu-se la fiecare 10 minute (ca sa cu se abureasca si sa se umezeasca).

Se taie in felii cu un cutit special de paine.
Se servesc cu felii de rosii presarate cu ceapa verde.

Desi cam banal, este bun-bun.