Minibriose ”Una mie”, cu glazura de branza

Astazi, numarul prietenilor blogului „Retete criminale” s-a rotunjit la 1000.
Pentru cea care ne-a acordat like-ul numarul 1000 si care si-a exprimat increderea in „crimele noastre culinare” vom pregati un tort surpriza, mai criminal decat toate!!! Asteptam cu nerabdare sa o cunoastem!

In bucataria criminala a sosit un nou partener: un aparat electric, de copt minibriose. Obligatoriu, a trebuit sa fie supus testarii, cat mai urgent. Desi nu astept oaspeti (victime) am creat 14 minibriose foarte, foarte periculoase. Deci trebuie sa ma sacrific, eu insami, pe altarul stiintei…

Blat:
• 100g unt
• 100g pudra de migdale
• 25g faina
• 2 oua
• 1 lingurita de praf de copt
• 1 lingurita zeama de lamaie
• 1 lingurita esenta de vanilie
Glazura:
• 100g crema de branza
• 50g unt moale
• 200g zahar pudra
• 2 lingurite lapte

Pentru briose am frecat untul cu zaharul pudra si apoi am adaugat ouale, zeama de lamaie si esenta de vanilie. Faina si praful de copt, cernute, se pun peste compozitia de oua si se mai bate totul cu mixerul inca 2 minute.
Aparatul de copt minibriose (de culoare roz-bompon) se incinge un minut, iar apoi se pune aluatul de briose asezat in cosuletele de hartie in fiecare alveola in parte. In 10 minute obtinem 7 minibriose rumene.
Separat, se obtine glazura mixand la viteza mare, timp de 3 minute crema de branza, untul, laptele, esenta de vanilie si zaharul pudra.
Dupa ce s-au racit, briosele se decoreaza cu glazura si cu stelute de zahar.
La sfarsitul operatiunii, repede-repede se fotografiaza produsul si „se pune” pe facebook. Este un „must”….