Meat loaf
O simpla rulada de carne se poate numi “meat loaf” daca e preparata dupa reteta britanicei Nigella.
- 800g carne tocata de vita
- 1 ceapa
- 1 ou crud
- 6 oua fierte
- 1 lingura untura de rata
- Sos Warchester
- 200g bacon
Ceapa taiata marunt se caleste in untura de rata topita, adaugandu-se un praf de sare. Cand ceapa este inmuiata se scurge untura ramasa in tigaie si se arunca. Intr-un castron se amesteca usor, fara a se framanta, carnea tocata cu ceapa si oul crud. Se adauga o lingurita de sos Warchester, pentru un gust usor picant.
Intr-o forma de chec am pus o hartie de copt si am asezat un strat din carnea preparata. Apoi am asezat, la rand, ouale fierte si am acoperit cu restul de carne.
Totul a fost apoi imbracat in feliute subtiri de bacon.
Am copt, la foc mediu timp de 30 minute cu o folie de aluminiu deasupra. In ultimele 15 minute am mai lasat rulada la cuptor pana s-a rumenit baconul.
Se poate taia in felii numai dupa ce s-a racit complet. Se serveste cu piure de cartofi si salata verde.