Lichioruri de cafea si ciocolata

Dupa ce am pregatit lichiorul de portocale cu care am avut success la prietenele mele, le-am pus gand rau tot lor. In asteptarea petrecerii intre “fete cu fandacsii” am preparat inca doua “potiuni criminale”.

Lichior de cafea
• 100 gr cafea boabe
• 0.5l alcool de 90grade
• 600 ml apa
• 500 gr zahar
Am pus intr-o sticla inchisa la culoare boabe de cafea peste care am turnat alcool. Le-am lasat impreuna doua saptamani, timp in care am agitat sticla de cateva ori. A capatat o culoare foarte frumoasa.
Din apa si zahar am facut un sirop gros, ca pentru dulceata. Am strecurat alcoolul si l-am pus peste sirop. Taria trebuie stabilita dupa gust, adaugand mai mult sau mai putin sirop.
Se lasa intr-o sticla frumoasa 1-2 zile ca sa se “patrunda ” apoi il putem servi.
Eu am facut doua feluri de lichior de cafea. Fiindca am gasit boabe de cafea cu aroma de ciocolata belgiana si cafea cu aroma de scortisoara, mi-au rezultat doua lichiruri, inebunitor de parfumate.
Lichior de cacao si cappuccino

• 500g zahar
• 500ml apa
• 50g cacao
• 1 sticluta esenta de vanilie
• 2 plicuri praf de capucino, clasic
• 250ml alcool de 90 grade

Am facut un sirop bine legat din apa si zahar. Dupa ce s-a racit, l-am turnat peste esenta de vanilie, cacao si praful de capucino.
Am turnat totul intro sticla pe care am astupat-o si am tinut-o la frigider 2 saptamani. Inainte de servire, sticla trebuie bine agitata.
Ramane de vazut efectul lichiorului asupra fandacsiilor!