Iepure cu ciuperci
Daca nu mi-au reusit total pana acum „crimele culinare”, incerc cu vanat. E drept ca iepurasul a crescut liber, nu in padure, ci intr-o curte invecinata cu Tinutul Poe.
Pentru 6 portii:
• Carne de iepure cam 1kg
• 50ml ulei
• 50g unt
• 400g ciuperci proaspete
• 25g ciuperci uscate
• 200g rosii pasate
• 1 lingurita boia dulce
• 1 lingurita maghiran uscat
• 1 lingurita rozmarin uscat
• 2 foi de dafin
• 300ml vin rosu
• 600g paste – tagliatelle
• Sare, piper
• marar
Preparare:
Am portionat carnea. Am incins intr-o cratita uleiul si untul si apoi am rumenit bucatile de carne. Am turnat deasupra vinul si mirodeniile.
Separat am oparit ciupercile uscate si le-am adaugat la mancare impreuna cu apa fierbinte.
Cand a fost fiarta carnea, am adaugat ciupercutele (numai palariile) si am continuat fierberea 15 minute.
Am continuat apoi punand cratita la cuptor inca 15 minute, pana s-a rumenit deasupra.
Mi-am servit mie si victimei mele cate o bucata de iepure si cateva ciupercute asezate pe paste fierte „al dente” si presarate cu marar.
Am supravietuit amandoi, desi era sa fim rapusi de aceasta mancarica „ucigatoare”.