GNOCCHI CU BUSUIOC SI SOS SMECHER


Sa continuam cu meniul mediteranean. Nu de alta, dar am in balcon doua jardiniere cu o frumusete de busuioc.

Pentru doua portii de „antipasti” sau garnitura:
• 150g urda
• 2 oua
• 200g faina
• O legatura de busuioc
• ½ legatura de patrunjel
• 30g parmezan ras
• Sare
Am facut un aluat din urda, oua, faina si sare. Am adaugat busuioc si patrunjel taiate marunt, cu foarfeca si apoi am pus aluatul cam 30 minute in frigider.
Din aluat, pe masa presarata cu faina, am facut niste suluri cu diametrul de 2 cm pe care le-am taiat in bucatele tot de 2 cm lungime. Fiecare segment a fost apasat cu dintii furculitei, in asa fel ca suprafata de fierbere sa fie mai mare.
Rezulta cam 40 de gnocchi pe care i-am fiert 5 minute in apa clocotita cu sare.
I-am scos de la fiert cu o spumiera si i-am asezat pe sosul „smecher”. Am ornat cu parmezan ras si frunzulite de busuioc.

Pentru sosul „smecher” (propria imaginatie):
• 200g bulion (rosii pasate)
• 50ml vin roze
• 2 catei de usturoi, pasati
• 1 lingurita de ulei de masline
• ½ lingurita de zahar
• ½ lingurita de sare
• 1 lingurita crema de ciocolata
Sosul l-am fiert 15 minute si apoi l-am strecurat. L-am asezat „smechereste” cu lingura pe farfurie, sub forma perfect rotunda. Apoi am cladit o piramida din gnocchi si am presarat o ploaie de parmezan.
Masterchef!!!!!