FRIPTURICA MARINATA, pe pat de cus-cus
Pentru prima data cand fac o fripturica dulce. Si culmea! Imi place!
Din pacate victimele participante la Revelion, epuizate déjà de celelalte “otravuri” nici nu au gustat-o. Norocul meu!
Pentru 10 persoane:
• Fripturica
o 5 copanele de pui, superioare, dezosate
o 50 ml sos de soia
o 2 linguri de miere
o 3 cm radacina de ghimbir, rasa pe razatoarea cu gauri mici
o 2 linguri ulei de masline
o 100 ml vin
o Sare, piper
• Garnitura
o 100g cus-cus
o 300 ml supa de pui
o 2 rosii
o 2 castraveti mici
o O legatura de patrunjel
o Zeama de la o lamiae
o Sare
• Decorul
o Dulceata de merisoare
Se taie carnea in cubulete mici si se pune la marinat intr-o tavita, in sos de soia, vin, ghimbir, miere si ulei. Se tin la frigider cel putin o ora. Apoi se mai scurge o parte din marinata si se introduce tava la cuptor, cam 20 de minute pana se rumeneste carnea.
Se golesc rosiile si castravetii de seminte si se taie bucatele mici. Se toaca patrunjelul.
Cus-cus-ul se pune intr-un castron si se toarna deasupra supa fierbinte. Se lasa la inmuiat 15 minute, cu capac. Se afaneaza cu furculita si se amesteca cu o lingura de ulei si zeama de lamaie. Cand se raceste cus-cus-ul, se adauga rosiile, castravetii si patrunjelul.
Se serveste fripturica pe pat de cus-cus cu décor din dulceata de merisoare (de la Ikea).
Desigur, se poate prepara si din piept de pui, dar cred ca este mai fada si mai putin “ucigasa”.