Escargot la lingurita

Ati mancat vreo data melci de gradina? Nici eu! Totusi am prins curaj cand i-am gasit conservati intr-o cutiuta de metal la Mega Image.

Deci: am fugarit melcii, i-am scos din casuta lor, i-am limpezit cu apa rece si i-am lasat la marinat in 3 linguri de maioneza cu 3 catei de usturoi pisati.

Dupa 30 de minute am scos melcii pe o farfurioara. Separat, am preparat un sos din cele 3 linguri de maioneza cu usturoi la care am adaugat 100g iaurt Cremosso, 1 lingurita de sos de soia si o ceapa verde tocata marunt.

Mod de prezentare elegant: am pus pe fiecare lingurita sos de maioneza si cate un melcisor iar deasupra o spirala din ceapa verde.

Pont: se taie in fasii subtiri o codita de ceapa verde si se tine 30 de minute in apa cu gheata. Ca prin minune se rasuceste si se fragezeste.

Oare francezii mancatori de melci stiu asta?