Escargot la lingurita

Ati mancat vreo data melci de gradina? Nici eu! Totusi am prins curaj cand i-am gasit conservati intr-o cutiuta de metal la Mega Image.

Deci: am fugarit melcii, i-am scos din casuta lor, i-am limpezit cu apa rece si i-am lasat la marinat in 3 linguri de maioneza cu 3 catei de usturoi pisati.

Dupa 30 de minute am scos melcii pe o farfurioara. Separat, am preparat un sos din cele 3 linguri de maioneza cu usturoi la care am adaugat 100g iaurt Cremosso, 1 lingurita de sos de soia si o ceapa verde tocata marunt.

Mod de prezentare elegant: am pus pe fiecare lingurita sos de maioneza si cate un melcisor iar deasupra o spirala din ceapa verde.

Pont: se taie in fasii subtiri o codita de ceapa verde si se tine 30 de minute in apa cu gheata. Ca prin minune se rasuceste si se fragezeste.

Oare francezii mancatori de melci stiu asta?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.