Doua inimi picante
Micuta „criminala” se intoarce astazi din turneul american. O astept cu o prajitura ce poate fi incadrata intre briosa si tort. Sper ca efectul va fi ucigator! Dar nu chiar de tot…
Pentru 8 portii:
Blatul:
• 2 oua
• 120g unt
• 120g zahar pudra
• 150g faina
• 50ml lapte
• 40ml lichior de cafea
• 1 lingurita ghimbir proaspat, ras
• 1 lingurita zeama de lamaie
• 1 lingurita praf de copt
Glazura:
• 150g unt
• 50g zahar pudra
• O picatura colorant alimentar
Sirop:
• 100ml apa
• 100g zahar
• 20ml lichior de cafea
Decor:
• Fructe
Se fraca ouale intregi cu zaharul pudra. Apoi se adauga untul moale, laptele, lichiorul de cafea, ghimbirul ras. Faina impreuna cu praful de copt se cern deasura si apoi se omogenizeaza in aluat. Am copt prajiturelele in forme de silicon timp de 25 minute la 180 grade.
Intre timp, am facut un sirop de zahar in care am pus, dupa ce s-a racit, putin lichior de cafea.
Prajiturelele s-au racit pe un gratar metalic. Le-am intepat de mai multe ori cu scobitoarea si apoi le-am insiropat.
Glazura preparata din unt moale, zahar pudra si putin colorant a acoperit inimioarele. Deasupra am pus fructe colorate.
Prajitura se poate face si fara alcool. Se inlocuieste lichiorul cu cafea preparata. Oricum, tot inimi picante rezulta!