CUS-CUS CU CREVETI
O cina usoara si inedita sau un fel de mancare care va impresiona musafirii.
Numai pentru doua persoane:
– 100 g cus-cus
– ½ cub cu gust de gaina
– 1 pahar apa fierbinte
– 2 lingurite de unt
– 200 g creveti decorticati, congelati
– O lingura de ulei
– O andiva mare
– Coditele de la o legatura de ceapa verde
– ½ lamaie
Puneti cus-cus-ul intrun castron si opariti-l cu un pahar de apa fierbinte in care ati dizolvat ½ cub cu gust de gaina. Acoperiti castronul cu o farfurie pentru absorbirea supei. Dupa 5 minute adaugati o lingurita de unt si afanati compozitia cu o furculita.
Intre timp, prajiti putin crevetii intr-un amestec de ulei si unt, numai pana devin roz. Andiva se taie in rondele subtiri. Cozile de ceapa verde se taie si ele in inele subtiri.
Se amesteca cus-cus-ul cu crevetii, andivele si ceapa verde. Se stropeste totul cu zeama de la o jumatate de lamaie.
Se serveste pe doua farfurii mari, sub forma de gramajoara ornata cu felii de lamaie.
Aceasta reteta se poate face si cu piept de pui sau de curcan. Carnea va fi rumenita intai in amestecul de ulei si unt. Apoi, dupa ce se odihneste 10 minute, in folie de aluminiu, se taie felii si se amesteca in cus-cus.