In noua mea cocotte orange am pregatit o tocanita de curcan, combinand bucataria frantuzeasca si cea balcanica.
Ce spuneti, cat de ingenios?
O pulpa superioara de curcan, cam de 1,5kg; 2 cepe mari; 4 catei de usturoi; 100 g unt; 100g kaiser; o felie de paine; o foaie de dafin; o lingurita de cimbru uscat; 500ml vin alb; 200g masline negre; sare-piper; patrunjel verde
Am topit intai untul si am calit in el bucatile de curcan, pe care le-am scos dupa ce s-au albit. In untul ramas am calit kaserul, ceapa taiata „pestisori” si usturoiul taiat marunt. Am adaugat carnea si am turnat deasupra vinul.
Separat am fiert maslinele 15 minute.
In cratita am adaugat felia de paine. dafinul, cimbrul, maslinele, sarea si piperul .
Am pus capacul si am lasat la foc mic cam 1 ora.
Ca sa fie chiar fusion, patrunjelul verde tocat, l-am presarat deasupra, neaos romaneste.
Permalink
O pulpa de curcan de un kilogram si jumatate? Era un monstru!