Creveti in sos de unt si usturoi
Pentru o seara romantica in doi, sau pentru o petrecere cu 20 de musafiri se pot pregati foarte repede creveti deliciosi. Proaspeti sau congelati sunt la fel de usor de gatit pe cat sunt de buni. Eu am folosit creveti „jumbo” congelati si decorticati.
Pentru doua persoane:
• 10 creveti mari
• 50g unt
• 2 catei de usturoi tocati marunt
• O lingurita de patrunjel tocat
• Zeama de la o jumatate de lamaie
• Un avocado bine copt
• Sare
Intr-o tigaie, se incalzeste untul pana cand nu se mai produce spuma, cam 30-45 secunde.
Se adauga crevetii si usturoiul si se soteaza la foc mediu, amesteacand frecvent, cam 2-3 minute. Apoi, se adauga patrunjelul, sucul de lamaie si sarea si se amesteca bine.
Se ia tigaia de pe foc si se serveste imediat pe un pat din felii de avocado stropite cu lamaie.
Drept garnitura eu am folosit orez de sushi si capere.