Recunosc, prin anii 1970, aceasta era o tratatie inedita. Atunci, aluatul se prepara, cu rabdare, din straturi impachetate cu unt. Si acum unele doamne, precum prietena mea Flory, procedeaza la fel. Eu am facut o pasiune pentru aluatul “foitee” de la Cora si imi fac mereu provizii.
Ingrediente, pentru 2 tavi:
• 1 pachet de aluat de foietaj
• 200 g creNvursti subtiri
• 200 g carnaciori de bere
• 1 lingurita de chimen
• 1 ou, batut usor
Mod de preparare:
Din aluatul de foietaj se taie radial, triunghiuri cu baza de 4 cm si lungime de 15 cm. In fiecare triunghi se infasoara cate un carnacior sau o treime de cremvursti.
Se aseaza cornuletele pe hartia de copt pusa in tava de aragaz. Se ung cu pensula inmuiata in ou batut si se presara cu chimen.
Se coc, in cuptorul incins la temperatura medie, cam 15 minute.
Se pot congela si atunci cand se servesc, se incalzesc cu usurinta la microunde.