Confit de canard


Fara nici o indoiala e felul meu de mancare preferat din bucataria franceza. E o mancare destul de grea, dar delicioasa. Carnea de rata e coapta atat incat se topeste in gura. Reteta de fata e chiar o reteta pentru dummies pentru ca – surpriza! – am folosit o conserva de confit achizitionata din Franta. Daca va simtiti curajosi puteti sa faceti the real thing, aveti o reteta la
adresa aceasta, doar ca trebuie sa stiti ca dureaza peste 24 de ore cu tot cu pregatirea carnii.

Ingrediente:
o conserva de confit de canard (4 pulpe de rata)
1 kg cartofi
o lingurita ace de rozmarin
sare si piper

Se curata cartofii, se taie felii si se fierb un pic (nu de tot pentru ca se vor baga si la cuptor). Se scurg de apa si se pun intr-o tava impreuna cu pulpele de rata si cu o parte din grasimea din conserva. Se presara sare si piper dupa gust si se adauga si acele de rozmarin. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins mediu (180 grade) pana se fac cartofii. Odata ce s-au facut cartofii se scoate folia si se da cuptorul la maxim, se lasa pana se rumesc un pic cartofii si pulpele de rata.

Va recomand cu caldura sa serviti acest plat (doar e mancare frantuzeasca nu?) alaturi de salata verde pentru ca e destul de greu de mancat altfel.

A iesit o nebunie, a lipsit doar aerul ca sa fie ca la Paris.

Bon apetit!

Comments are closed.