Clatite cu ciuperci

Criminale-criminale! Dar din cand in cand merge si o reteta “mai domestica”. Si cine nu iubeste clatitele?

Pentru 4 clatite:
• 1 ou
• 100g faina
• 150ml lapte
• 100g unt
• 2 linguri ulei
• O ceapa
• 400g ciuperci
• 15g ciuperci uscate
• 1 lingura faina
• 50g cascaval
Preparare:
Se fac 4 clatite dintr-un ou. Adica se mixeaza un ou intreg, cu un praf de sare, 20g unt topit si cu faina. Se adauga laptele si se lasa totul sa se odihneasca 30 de minute.
Se pun la inmuiat, pentru 30 de minute, intr-o cana cu 200ml de apa fierbinte ciupercile uscate.
Se incinge o tigaie speciala pentru clatite si se prajesc pe rand, in unt cele 4 clatite.
In 2 linguri de ulei si una de unt se calesc ceapa tocata marunt si ciupercile taiate in feliute subtiri pana dispare zeama lasata de ciuperci. Se mai pune putin unt si apoi faina „in ploaie”. Se amesteca foarte repede si se „stinge” totul cu ciupercile uscate si apa in care au stat la inmuiat.
Se umplu clatitele cu ciulamaua de ciuperci. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se presara cu cascaval ras. Se coc la cuptorul incins la 180 grade cam 15 minute.
Se servesc cu smantana, in caz ca este nevoie de mai multe calorii. Daca nu, ele sunt grozave si „light”.