Cioco-buturuga de primavara
Odata cu sosirea acestei primaveri timpurii sa facem o vizita in padure. A inverzit iarba, au rasarit floricelele, au inviat fluturasii? Se pare ca da si au aterizat cu totii pe buturuga mea din ciocolata!
Pentru o rulada de 12 felii:
• Blatul: 4oua; 150 g faina; 200g zahar ; 20 g cacao; 30 g unt topit
• Crema si glazura: 2 oua intregi; 150 g zahar; 150 g unt; 20 g cacao; 100 g ciocolata amaruie ( 70% cacao); 200 g visine ( congelate); 50 g ciocolata rasa; 20g fulgi de migdale; 100 ml frisca
• Decor: floricele si fluturasi din fondant
Preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul , pana ce devine o spuma tare.
Adaugam galbenusurile si mixam pana ce isi mareste volumul. Apoi adaugam treptat untul topit.
Amestecam faina cu cacao si adaugam la spuma. Se incorporeaza incet ca sa nu se lase spuma.
Coacem intr-o tava cu hartie de copt cca 20 minute.
Se scoate blatul, se ia hartia de copt si se aseaza pe un prosop de bucatarie curat si umed. Se ruleaza cu grija si se lasa la racit.
Pentru crema, ouale se mixeaza pe abur si se adauga treptat zaharul. Se mixeaza pana ce se ingroasa si se topeste zaharul.
Adaugam cacao si ciocolata rupta in bucati. Se amesteca pana ce se topeste ciocolata. Se lasa la racit.
Batem frisca pana ce se intareste.
Untul se spumeaza.
Crema de ciocolata se adauga treptat la unt, apoi adaugam frisca batuta.
Se desface rulada si se intinde crema, iar deasupra cremei se aseaza visinele si ciocolata rasa.
Se ruleaza cu grija sa nu se rupa rulada si sa nu iasa crema.
Se taie capetele ruladei si din ele se fac „cioturi” scurte pe suprafata buturugii.
Se acopera buturuga cu restul de crema, cu o scobitoare se face „scoarta copacului”. Se decoreaza cu flori si fluturi din fondant.
Se da la rece pentru cel putin 2 ore si se asteapta cu rabdare.