Cheesecake cu afine si ness
Cuscra Maria a avut cheesecake cu zmeura, iar verisoara Maria a avut cheesecake cu afine.
„ Aceasi Marie cu alta palarie!!!”
Retetele nu difera prea mult. Trebuie incercate amandoua.
Pentru 12 portii:
• 400g biscuiti digestivi cu ciocolata
• 200g unt topit
• 500g ricotta
• 500g frisca lichida
• 4 lingurite ness
• 150g zahar pudra
• 200 + 100g afine
• 100g mure
• 10 + 10g gelatina
• 2 linguri dulceata de afine
Blatul tortului se face din biscuitii pisati si untul topit. Se preseaza compozitia pe fundul formei de tort, tapetat cu hartie de copt. Se pune totul la frigider pentru jumatate de ora.
Crema se face din ricotta amestecata cu zaharul pudra, ness si frisca batuta separat. Se toarna in fir subtire 10 g gelatina dizolvata si topita in putina apa.
O treime din crema se pastreaza separat. In restul cremei se pun 200g afine si se amesteca putin cu mixerul pentru ca afinele zdrobite sa dea culoare compozitiei.
Cele doua creme se toarna pe rand: intai cea alba, apoi cea lila, deasupra blatului de biscuiti. Se pune din nou tortul la rece.
Dulceata de afine se dizolva cu 150ml apa. Se adauga afinele si murele crude si apoi restul de gelatina inmuiata. Aceasta glazura se toarna deasupra tortului din forma. Dupa inca o ora de stat la frigider prajitura este gata!
Am desfacut inelul, am transferat cheesecake-ul pe platou si l-am decorat cu un trandafir roz, natural.