Cartofi noi gratinati

Din cei mai mici cartofiori gasiti in piata si cu cea mai simpla reteta frantuzeasca am pregatit niste mici „otravuri”.

Pentru a realiza „crima perfecta” m-am folosit de manusi speciale pentru curatat cartofi, de la Copenhaga si de marmite din ceramica de la Paris.

Euro-crima!!!

 

Pentru patru portii:

  • 350 g cartofi noi
  • 80g smantana cu 30% grasime
  • 80ml lapte
  • 30g unt
  • Sare si piper alb

 

In forme individulale, unse cu putin unt am pus cartofiorii intrun strat. Apoi i-am presarat cu sare si piper si am acoperit cu o lingurita de smantana. Dupa al doilea strat am pus din nou, sare, piper si smantana.

Am turnat laptele in jurul cartofilor si am pus deasupra cate o bucatica de unt.

Am copt timp de 20 minute in formele acoperite si apoi inca 15 minute fara capac, pentru gratinare.

C’est de la pure folie!