Cartofi noi gratinati
Din cei mai mici cartofiori gasiti in piata si cu cea mai simpla reteta frantuzeasca am pregatit niste mici „otravuri”.
Pentru a realiza „crima perfecta” m-am folosit de manusi speciale pentru curatat cartofi, de la Copenhaga si de marmite din ceramica de la Paris.
Euro-crima!!!
Pentru patru portii:
- 350 g cartofi noi
- 80g smantana cu 30% grasime
- 80ml lapte
- 30g unt
- Sare si piper alb
In forme individulale, unse cu putin unt am pus cartofiorii intrun strat. Apoi i-am presarat cu sare si piper si am acoperit cu o lingurita de smantana. Dupa al doilea strat am pus din nou, sare, piper si smantana.
Am turnat laptele in jurul cartofilor si am pus deasupra cate o bucatica de unt.
Am copt timp de 20 minute in formele acoperite si apoi inca 15 minute fara capac, pentru gratinare.
C’est de la pure folie!