Carbonade flamande


Dupa cum vedeti criminalele au dat-o pe mancaruri frantuzesti cu carne de vita. Ce-o fi oare? Eu macar am explicatia cu cocota. In orice caz am fost tare incantata ca am putut prepara acest fel pe care l-am descoperit prima data la restaurantul Waterloo la care mergeam cu colegii pe vremurile indepartate dar niciodata pierdute ale Crinsoftului. A iesit exact cum trebuie si victimele innebunite l-au devorat

Ingrediente:

1,2 kg carne vita (antricot, ceafa)
2 cepe mari
un buchet garni-hi hi (2 ramurele de cimbru, 1 frunza de dafin, 1 frunza de praz)
50 g de untura (eu n-am avut si am folosit unt)
1 lingura de zahar brun
o bere blonda de jumatate de litru
2 linguri mustar de Dijon
1 lingura de otet de vin
1 felie de pain d’epices (eu am gasit la carrefour dar daca nu gasiti, folositi o turta dulce)

Se taia carnea in bucati potrivit de mari. Intr-o cocota caliti bucatile de carne in jumatate din cantitatea de untura dupa care le puneti deoparte si aruncati grasimea.

Taiati ceapa marunt si o caliti in restul de untura la foc foarte mic cam 10 minute, adaugati zaharul si otetul, carnea, buchetul de ierburi. Sarati si piperati dupa gust si turnati berea astfel incat sa acopere carnea. Ungeti cu mustar felia de pain d’epices si plasati-o in centrul cocotei. Felia se va dezintegra in cursul prepararii dar va da un gust aparte mancarii.

Acoperiti cocota si lasati mancarea la foc foarte mic 2-3 ore.

Eu am servit mancarica cu cartofi la cuptor dar merge foarte bine cu piure sau cu paste.

Bon apetit!

2 Comments


  1. Acord acestei retete nota 10 cu felicitari.
    Este extraordinar de buna.


  2. Foarte buna, mai ales ca n-am gatit-o eu, a gatit-o Cristi

Comments are closed.