Turnulet de legume
De cand iubesc dovleceii caut diverse forme pentru a-i folosi. Daca vara sunt grozavi in salate, iarna ii preferam umpluti, pentru primavara aceasta timpurie i-am deghizat in tort.
Pentru 6 persoane:
1 dovlecel
1 vanata
1 cartof fiert
4 rosii uscate
1 ou
400g crema de branza
2 fire ceapa verde
6 rosiute
Pentru inceput se pune un cartof mare la fiert, in coaja. Dupa ce se raceste se curata si se taie in felii de 8 mm.
Rosiile uscate se pun la inmuiat in apa calda.
Dovlecelul si vanata se spala si se taie in rondele de circa 5 mm.
Se pun feliile pe tocator si se pudreaza cu sare. Dupa 30 de minute se sterge cu un servetel apa pe care au lasat-o. Apoi se procedeaza la fel pe cealalta parte a rondelelor. Se rumenesc cate 1 minut pe fiecare parte feliile de dovlecel si de vanata intr-o tigaie de teflon bine incinsa.
Separat se face compozitia din crema de branza (Almete sau Philadelphia), ou, ceapa verde, verdeata si rosii uscate tocate marunt.
In formele de inox se pun straturi de legume si branza, incepand cu cartoful si terminand cu un strat de crema de branza. Se coc 30 de minute la 180 grade.
Cand se racesc se decoreaza cu cate o rosie cherry si se servesc in chip de garnitura la fripturi, sau ca aperitiv.