Tocanita aromata
Cum victimele mele au capatat placerea gustului mancarurilor cu scortisoara, am adaptat o reteta din revista “Secretele bucatariei”.
- Un kg pulpa porc, cuburi
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- O ceapa mare
- Un morcov mare
- O bucata de telina
- 3 catei de usturoi
- Sucul si coaja rasa de la o portocala
- 50 ml crema de otet balsamic cu aroma de portocala
- O lingurita de scortisoara pudra
- 2 foi de dafin, mici
- O lingurita rozmarin uscat, tocat
- O lingurita de cimbru uscat
- Sare, piper
- 50g unt
- O lingurita de faina
- Patrunjel verde, tocat
Se calesc intro cratita cuburile de pulpa si dupa ce se rumenesc, se scot intrun castron. In continuare se calesc cubuletele de ceapa, usturoi, morcov si telina in acelasi ulei. Se adauga condimentele (scortisoara, dafin, cimbru, rozmarin si coaja rasa de portocala). Cand totul sfaraie, “se stinge” compozitia cu sucul de portocale si otetul balsamic. Se pun la loc, in cratita, cubuletele de carne, se sareaza, se pipereaza si se mai adauga o cana de apa fierbinte.
Se gateste totul la cuptor, in cratita cu capac, timp de o ora si jumatate. La final, se adauga untul frecat cu o lingurita de faina si se continua fierberea inca 15 minute.
Tocanita se serveste presarata cu patrunjel verde, pe un pat de spaghete gatite “al dente”, cu unt.
Si iata cum a aparut o noua tentatie “ucigasa” in bucataria “criminala”.
De iarna….