Tiramisu criminal
O prajitura mai mult decat simpla pe care o fac pentru prima data. Sincer nu m-am gandit niciodata sa fac aceasta prajitura tocmai din cauza ca e prea simpla. Am cedat insistentelor victimei preferate care era ingrijorata de cantitatea mare de piscoturi pe care reusisem sa o adun in camara anul trecut. Dar iata ca lucrurile simple se pot dovedi extrem de bune mai ales la inceput de an.
Ingrediente:
400 g piscoturi
500 g mascarpone
4 oua
150 g zahar
3 linguri amaretto
300 ml espresso
25 g cacao
Se prepara espresso, se toarna intr-un castron, se lasa la racit si se amesteca cu amaretto. Daca nu aveti un espressor puteti face in schimb o cafea foarte tare.
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se bat galbenusurile cu zahar pana acesta se dizolva complet dupa care se inglobeaza mascarpone. Se inglobeaza albusurile batute fara a folosi mixerul amestecand de jos in sus cu o lingura astfel incat compozitia sa ramana pufoasa.
Se foloseste o tava rectangulara cu margini inalte tapetata cu folie transparenta (a mea are 25×35 cm si au incaput cam 350 g de piscoturi). Piscoturile se inmoaie in espresso foarte rapid, altfel se vor fleoscai prea tare; se aseaza in tava un rand de piscoturi, un strat de crema, al doilea rand de piscoturi si al doilea rand de crema. Se presara deasupra cacao folosind o sita mica. In ceea ce priveste ornatul cu cacao daca vreti sa arate fix ca la restaurant presarati cacao chiar inainte de servire.
Pentru ca piscoturile din camara nu au fost suficiente a trebuit sa mai cumpar deci voi fi obligata sa mai fac tiramisu. La multi ani!